Peter en de pensioenparasieten

Zag gisteren Peter R de Vries bij DWDD weer eens pleiten voor een hogere zorgpremie voor rokers en drinkers, deze nasale rat en zijn soortgenoten is in staat mij met, uiteraard lege, bierflesjes naar de TV te laten gooien en wel hierom.
Je hebt namelijk mensen die een leuk leven ambiëren, roken en drinken en bereid zijn de daarbij behorende zorgkosten mede te financieren middels een stevige accijns op alcohol en tabak. Dit soort vaak zeer aimabele mensen is meestal ook niet te beroerd redelijk vroeg te sterven om de druk op AOW en pensioenen niet nóg meer toe te laten nemen. Uiterst solidaire levenskunstenaars dus.

Aan de andere kant heb je figuren als Peter R. Naargeestige, humorloze en mueslivretende sportfanaten die koste wat kost hun miserabele levens tot in lengte van dagen willen rekken.
Dit kan alleen betaald worden door stevig in te parasiteren op de pensioenfondsen en AOW maar goddank hebben we dan dus de rokende drinkebroer nog die heel z’n leven zonder morren z’n premie letterlijk opgehoest heeft en daar, door netjes voor z’n pensionering het tijdelijke met de eeuwige dampen van de hel te verwisselen, nooit van zal profiteren. Alstublieft dankjewel.. Zou je denken..

Maar nee, rupsje nooitgenoegmuesli moet het solidariteitsbeginsel even afbreken door niet mee te willen betalen aan de zorg voor de solidair vroeg stervende roker. Wel de lusten, niet de lasten. Dat geld kan ie namelijk veel te goed gebruiken om nog meer martelwerktuigen, hardloopschoenen en sportdrankjes van te kopen.
Als dat ooit door zou gaan prima! Laat iedereen dan maar z’n eigen lasten dragen en de rokende drinker meer zorgpremie betalen, maar zet dan ook een flinke snoeischaar in de AOW en pensioenpremies van deze bourgondier.
Uiteraard mag de zichzelf al rijk rekenende zuurpruim of, zoals ze zichzelf liever noemen, asceet de lasten voor zijn lange leven op z’n eigen schouders nemen en dus een forse verhoging van de diverse daarvoor bestemde premies tegemoet zien.
Wel zo eerlijk.

Plaats een reactie

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Voeg je bij 3 andere abonnees